Jan Noordhuis Ine Koopmans Galerie aan Zee
Kunst in opdracht Route beschrijving Links Contact
  Bob Ross Workshop

Bob Ross Workshop
Locatie: Atelier aan Zee (andere locatie op aanvraag)
Aanvang: 10.30 tot 16.30 uur
Kosten: op aanvraag
Formaat doek: 60 x 45 cm
Materiaal: olieverf

Meer informatie Bob Ross:
- Lesvoorbeelden/ foto's
- Bob Ross een hype?
- Interview KRO - Ine Koopmans
- Interview KRO - Ine Koopmans ()


Over de techniek:
De methode is ontwikkeld door een Amerikaan, Bob Ross.
De techniek is gebaseerd op het gebruik van speciaal ontwikkelde kwasten en verf en bedoeld voor amateurs zonder enige ervaring.
De workshop wordt gegeven door Ine Koopmans, gediplomeerd docent.


Het onderwerp:

Ine vertaalt de Bob Ross methode naar het Nederlands landschap.
Zo kunnen mensen onze Noordzee, de duinen, de bollenvelden, de polder of een Veluws landschap schilderen. Het maakt niet uit, zelfs een mooie landschapsfoto kan vertaald worden naar een olieverfschilderij volgens deze methode.
De landschappen worden opgebouwd in olieverf volgens een nat in nat methode. Iedere stap wordt voorgedaan en aan het eind van de dag gaan cursisten met hun eigen landschap op doek (45 x 60 cm) naar huis.

Volgens dezelfde methode (nat in nat techniek) worden ook bloemen geschilderd. Tulpen, Zonnebloemen, Irissen, Gladiolen, Calla’s, Rozen en Klaprozen behoren tot de onderwerpen. Bij deze workshops werken we met andere kwasten en penselen en met andere olieverf. Ook de doeken kunnen in formaat afwijken, afhankelijk van het onderwerp.

Over de workshop:
Maximaal 5 a 6 cursisten worden per workshop toegelaten zodat de cursisten voldoende individuele aandacht krijgen. De workshop begint 's morgens om 10.30 uur en om ongeveer 16.30 uur is het schilderij klaar. Het duurt een paar weken voor de verf helemaal droog is. Bob Ross heeft voor deze methode speciale kwasten en verf ontwikkelt. Ook is er voldoende lesmateriaal om er thuis mee verder te kunnen. Er zijn boeken en video's over de Bob Ross methode voorhanden.Wat Ine wil is mensen een ervaring rijker te maken, ze anders naar het landschap om hen heen te laten kijken en mensen te stimuleren zelf verder te gaan.

De kosten voor een workshop bedragen 75, -euro. Dit is inbegrepen alle materialen en gebruik van kwasten. Het enige dat U zelf mee neemt is een lunchpakket.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen. Tel: 071 3610417. U kunt ook een kijkje komen nemen in het atelier om voorbeelden te zien en uitleg te krijgen. Het atelier is elke zaterdag en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden kunt u terecht op afspraak.


Copyright © 2005 Galerie aan Zee - Webdesign by DeepSea.nl